Hoppa till innehåll

 

Holmängs Hage

Holmängs Hage är en ny stadsdel i belägen på Holmängen, precis där innerstaden möter landet och med läget som största fördel. Centrumnära med gångavstånd till stadens utbud och ändå med naturen utanför dörren.

Ny stadsdel

På Holmängen hittar du alltifrån radhus, bostadsrätter och hyresrätter. Intresset för att bygga på området har varit stort och flera bostäder är redan klara. Fler är på gång vilket du kan läsa om här längre ner. Det initiala planarbetet skedde genom ett samverkansprojekt med sex olika exploatörer:

  • Götenehus AB
  • HSB Nordvästra Götaland
  • PEAB Sverige AB
  • Skanska Sverige AB tillsammans med IKEA, BoKlok
  • Bovieran
  • Kommunala AB Vänersborgsbostäder

- Samtliga aktörer bygger hem med miljöprofil genom medvetna val både i den yttre och inre miljön. Den lantliga känslan förstärks av att husen placeras som i gårdstun med färger som går i jordiga toner. Fler aktörer har tillkommit i efterhand och längre ner kan du läsa om vilka som har bostäder till försäljning just nu.

Aktuella byggnationer

Ekeblad Bostad AB bygger bostadsrätter med en blandning av radhus och flerbostadshus ring en gemensam innergård, ett gårdstun med utrymme för lek, odling och sällskap. Läs med om Ekeblad Bostads projekt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BoKloks projekt "Fårhagen" är i full fart och försäljningen startade i augisti 2020. Läs mer om BoKloks projekt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Strax innan sommaren 2020 byggstartade även Peab projektet Brf Ängen.