Hoppa till innehåll

 

Holmängs Hage

Detaljplan för området Holmängen norr om Östra vägen vann laga kraft den 9 maj 2016. Det innebar att arbetet för att bygga en helt ny stadsdel i Vänersborg kunde sättas igång.

Ny stadsdel

Holmängen kommer att bli en stadsdel med 700 nya bostäder mellan Östra vägen och Göta Älv. Både radhus, bostadsrätter och hyresrätter planeras, av såväl kommunala Vänersborgsbostäder som privata byggare. Planarbetet har skett i form av ett samverkansprojekt med sex olika exploatörer:

  • Götenehus AB
  • HSB Nordvästra Götaland
  • PEAB Sverige AB
  • Skanska Sverige AB tillsammans med IKEA, BoKlok
  • Bovieran
  • Kommunala AB Vänersborgsbostäder.

Intresset för att bygga är stort. Bovieran och Götenehus påbörjade sin byggnation under hösten 2017 och Vänersborgsbostäder i början av 2018.

- Samtliga aktörer bygger hem med miljöprofil genom medvetna val både i den yttre och inre miljön. Den lantliga känslan förstärks av att husen placeras som i gårdstun med färger som går i jordiga toner, står att läsa på Holmängs Hages hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Under 2016 färdigställde kommunens tekniska enhet den cirkulationsplats som kommit att kallas "bondgårdsrondellen" där bland annat robotgräsklipparen Fårward bor. Kommunen gjorde även iordning gator samt vatten och avlopp i det nya området under 2016. Parallellt med detta arbete stärktes även vatten- och avloppstillförseln mellan Vargön och Vänersborg med extra rörledningar.


KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

MER information

Om projektet

Holmängs Hagelänk till annan webbplats

Detaljplan Holmängen

INBJUDAN