Hoppa till innehåll

 

Holmängs Hage

Holmängs Hage är en ny stadsdel i belägen på Holmängen, precis där innerstaden möter landet och med läget som största fördel. Centrumnära med gångavstånd till stadens utbud och ändå med naturen utanför dörren.

Ny stadsdel

På Holmängen hittar du alltifrån radhus, bostadsrätter och hyresrätter. Intresset för att bygga på området har varit stort och flera bostäder är redan klara. Fler är på gång vilket du kan läsa om här längre ner. Det initiala planarbetet skedde genom ett samverkansprojekt med sex olika exploatörer:

  • Götenehus AB
  • HSB Nordvästra Götaland
  • PEAB Sverige AB
  • Skanska Sverige AB tillsammans med IKEA, BoKlok
  • Bovieran
  • Kommunala AB Vänersborgsbostäder.

- Samtliga aktörer bygger hem med miljöprofil genom medvetna val både i den yttre och inre miljön. Den lantliga känslan förstärks av att husen placeras som i gårdstun med färger som går i jordiga toner.

Aktuella byggnationer

BoKloks projekt "Fårhagen" är i full fart och försäljningen startade i augisti 2020. Läs mer om BoKloks projekt här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Strax innan sommaren byggstartade även Peab projektet Brf Ängen. Försäljningen av de lägenheter och radhus som ska byggas pågår fortfarande. Läs mer om Peab:s projekt här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Detaljplan Holmängen