Hoppa till innehåll

Producera egen solel

Intresset för att sätta solceller på taket och börja producera egen el ökar i takt med att priserna på solceller sjunker.

Funderar du på hur mycket el en solelanläggning skulle kunna ge på just ditt tak? Vattenfall har en bra kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du kan söka rätt på ditt hus, rita in hur stor anläggning du önskar och så beräknas möjlig produktion. Hållbar Utveckling Väst har tagit fram en bra skrift som heter "Solceller för villatak i Sverige – regler, ekonomi, teknik"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, där de samlat allt man behöver veta som mikroproducent av solel.

Det finns många producenter av solelanläggningar. Tänk på att ta in offerter från flera olika tillverkare och se till att du får med all utrustning som behövs i priset. Det som ingår i ett komplett solcellspaket kan skilja sig åt.

Hör gärna av dig till kommunens energirådgivare om du behöver hjälp med att komma igång! Kontaktuppgifter finns till höger på sidan.

KONTAKT

Energi- och klimatrådgivningen

Pål Kindblom

Telefon: 0520-49 70 43 

E-post:
pal.kindblom@trollhattan.se

Mer information

Energimyndighetenlänk till annan webbplats - samlar det mesta om vad som händer när det gäller solel. 

Svensk solenergilänk till annan webbplats - branschorganisation med medlemmar från både solenergi-företag samt forskningsinstanser.