Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-09-26

Full fart för fiber

Femton procent av hushåll som tecknat sig har fått fiber innan veckan är slut, arbetet med att bygga fibernät fortsätter intensivt under hösten.

Fiberutbyggnaden innebär mycket arbete i våra gator i tätorterna. Vecka för vecka ansluts hushåll som tecknat sig för fiber. När september är slut har 15 procent av de ca 3000 hushåll som valt att ansluta sig, fått tillgång till fiber. Det arbetas på för att få så mycket av grävarbete och asfaltering klart innan tjälen sätter sig i marken.

Läget just nu är att grävarbetet fortsätter i Brålanda, Vargön, Mariedal, Onsjö och Blåsut. Det första arbetet har också inletts i Vänersborgs centrum. Under veckan startar arbetet i Öxnered.

Asfaltering sker i Frändefors under denna vecka, där merparten av arbetet är avslutat.  Högaområdet i Brålanda och området runt Duellvägen i Blåsut förbereds för asfaltering, som beräknas ske under nästa vecka.

I Vargön är arbetet för fiber avslutat för gatorna Ekvägen, Granvägen och Lindvägen, och utrustningen är installerad i hemmen, men fibern har ändå inte tänts upp på grund av teknisk problem i ett skåp, felsökning pågår av Fibergruppen under måndagen.

KONTAKT

Kontakt på Telia:

Frågor angående den pågående fibernätsutbyggnaden hänvisas till Telias kundtjänst

E-post:
oppenfiber@teliasonera.com

Telefon:
020-40 24 00

Villaägare som beställt installation av fiber via Telia
Följ leveransen av din beställning på hemsidan (inloggning med bank-ID)www.oppenfiber.se/minfiberlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Kontakt på kommunen:

Titta i frågor och svar om din fråga finns där.

Vanliga frågor och svar om fiber

Frågor om asfaltering av grävda schakt, hänvisas till Felanmälan

Övriga frågor om den pågående fiberutbyggnaden i kommunens tätorter

Gatuchef
Andreas Knutsson

E-post:
andreas.knutsson@vanersborg.se

Telefon:
0521-72 12 44

Frågor om kommunens fiberstrategi, fiber på landsbygden osv

IT-chef
Jörgen Haglund

E-post:
jorgen.haglund@vanersborg.se

Telefon:
0521-72 23 89

Vänersborgs kommun

Telefon, växel:
0521-27 10 00