Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-04-06

Första spadtaget med en smäll för Korseberg

Första spadtaget med en smäll för Korseberg

Första spadtaget för bostäderna vid Korseberg blev i form av en dynamitladdad smäll.

I den soliga grässlänten ner mot vattnet samlades under torsdagen en stor skara för att vara med om den officiella byggstarten för bostäderna vid Korseberg.

- Äntligen, utbrast kommunalrådet Marie Dahlin. Här verkar bli så fint att jag blir sugen på att flytta hit själv. Vi behöver bostäder i Vänersborg och jag är glad att det är mycket på gång. Cypressen är snart klart för inflyttning, Holmängen med runt 600 bostäder är på gång och på Haren ska det byggas högt.

En som lätt kunde stämma in och säga ”äntligen” var Märta Westerlund.

- Jag har stått i kö i 19 år för att få en bostad här. Eftersom jag fick välja först tog jag en lägenhet i markplan med uteplats och nära vatten.

Martin Linsten är marknadsområdeschef för Riksbyggen.

- Korseberg Park kommer att bestå av 52 bostadsrätter. Med glädje kan vi konstatera att intresset är stort. I dagsläget är redan 41 av lägenheterna sålda.

Efter tal och skålar i cider tog Marie, Märta och Martin på sig varsin bygghjälmar och gick bort för att trycka på knappen. Och det var verkligen ingen symbolisk knapptryckning. En dov smäll och ett rejält rökmoln visade att ännu ett stycke berg hade fått ge vika för det nya bostadsområdet.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se