Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-02-15

Var med och håll Vänersborg rent i vår!

Varje vår deltar Vänersborgs kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet!

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast 26 mars 2017. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och ett skräpspel. I Vänersborgs kommun kommer vi distribuera materialet vecka 16-17. Materialet skickas ut till varje skola och förskola.

Efter att ni plockat skräp får ni själva ta hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk till Holmängens återvinningscentral om möjlighet finns. Skolor och förskolor kan kontakta Lars Jensen, lars.jensen@vanersborg.se, så samlar Renhållningsverket på kommunen in säckarna.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se