Publicerad 2016-05-25

Anna Johannesson är ny personalchef

Anna Johannesson, så heter Vänersborgs kommuns nya
personalchef.

- Det roligaste med jobbet är att arbeta för att ta tillvara
på all den kunskap och engagemang som finns hos medarbetarna och använda det
för att utveckla verksamheterna ännu mer, säger hon.

Anna är född och uppvuxen i Vänersborg. För 11 år sedan började hon jobba för Vänersborgs kommun. För ungefär ett år sedan blev hon t.f. personalchef.

- Redan när jag anställdes slogs jag av vilket engagemang det fanns bland medarbetarna. Kommunen har en otroligt kompetent personal. Det vi måste bli bättre på är att vara lyhörda för de behov som finns och synliggöra allt det fantastiska arbete som görs i våra verksamheter, säger hon.

Kommunen har drygt 3 000 anställda och en av hennes huvuduppgifter som personalchef är att göra kommunen till en än mer attraktiv arbetsgivare.

- För att medarbetarna ska kunna fortsätta göra ett fantastiskt arbete behöver de få rätt förutsättningar och vara motiverade. Vi ska arbeta för att skapa bättre processer och erbjuda ett bra stöd och utvecklingsmöjligheter. Har vi medarbetare som vill gå till jobbet kommer de ge våra medborgare den bästa servicen, och rekommendera Vänersborgs kommun som arbetsgivare, då har vi lyckats med vårt uppdrag!