Publicerad 2016-08-17

Befolkningen slår rekord

Folk på gågatan.

Vi är fler vänersborgare än någonsin tidigare. Halvårsstatistiken från Statistiska Centralbyrån, SCB, visar att det bor 38 650 i Vänersborgs kommun.

Befolkningsökningen har pågått under en längre tid. Sedan 2010 har befolkningen ökat med ca 1 800 personer.

Att vår befolkning vid halvårsskiftet uppgick till 38 650 personer betyder att vi blev 269 personer fler under det första halvåret.

- Det är glädjande att den positiva befolkningsutvecklingen fortsätter, säger Vänersborgs kommunalråd Marie Dahlin.

Hon har redan tidigare slagit fast att det i en attraktiv kommun som Vänersborg är högsta prioritet att skaffa fram fler bostäder.

- Vi har legat efter med bostadsbyggandet en tid, men nu börjar det ta fart och vi har flera mycket spännande områden med varierad bebyggelse
på gång, säger hon.

Några exempel:
- På granntomten till Huvudsnässkolan byggs 48 hyresrätter.
- En helt ny stadsdel på Holmängen har påbörjats. Först ut är bostadsrätter, sen byggs radhus och hyresrätter.
- Långt framskrivna planer finns också på ett höghus på lasarettets parkering samt bebyggelse på tomten bakom Sparbanken och vid
Nabbensberg.

Planeringssekreterare