Publicerad 2016-11-15

Intressanta arkivdagar

Ögonblick från Arkivens dag

Under lördag firades Arkivens dag på Regionarkivet men redan på fredagen smygstartade man med att visa arkiven för högstadierna.

I fredags 11/11 medverkade kommunarkivet på temadagen
"Arkiven i tiden" på Regionarkivet. Totalt ca 150 högstadieelever besökte Regionarkivet för att få information om de lokala arkivinstitutionerna, visningar av arkivmagasin samt föredrag om emigration.

På lördagen 12/11 ägde traditionsenligt Arkivens dag rum.
Även här utgjorde Regionarkivet plats för arrangemanget, som i Vänersborg är ett samarbete mellan Regionarkivet, kommunarkivet och Föreningsarkivet. Förutom rundvandringar i arkivmagasin, utställningar med mera bjöds det på två stycken föredrag: Patrick D'Imporzano, stf. förbundschef/räddningschef Norra Älvsborgs räddningsförbund berättade om NÄRFs historia och utveckling och Roger Bodin, verksamhetschef Stiftelsen Emigranternas hus, följde upp fredagens föreläsningar med att fokusera på de svenska emigranter som kom att flytta tillbaka från Amerika - återvändarna.

Även lördagen lockade ca 150 nöjda besökare! Återstår att se
var och hur nästa års Arkivens dag kommer att äga rum, men att det infaller den andra lördagen i november kan ni lugnt räkna med!