Publicerad 2017-02-22

Vänersborg ökade med 574 personer

Vänersborgs kommun fortsätter att öka och är nu ytterst nära 39 000-vallen.

Befolkningsstatistiken från SCB visar att det vid årsskiftet bodde 38 995 personer i Vänersborg. Så många har det aldrig tidigare bott i Vänersborg. Det är en ökning med 574 personer under året och 345 sedan halvårsskiftet.

Befolkningsökningen har pågått under en längre tid. Sedan 2010 har befolkningen ökat med runt 1 800 personer.

Kommunalrådet Marie Dahlin är nöjd över utvecklingen:

- Jag ser positivt på att vi ökar och att alla är välkomna till vår kommun. De nysvenskar som kommer ska vi på bästa sätt få att känna sig välkomna. En integrationsplan är snart beslutad, näringslivet i kommunen jobbar tillsammans med kommunen för att de ska finna sig tillrätta genom praktikplatser som kan ge jobb.

- Ett spännande och varierat bostadsbyggandet pågår för fullt. Det ser på det hela taget positivt ut säger hon.

Planeringssekreterare
Lars Rudström