Publicerad 2017-03-26

Stämningsfull Earth hour

Flera hundra vänersborgare samlades i Plantaget för att uppmärksamma Earth hour, en global klimatmanifestation.

Det blev en magisk kväll, första gången som kommunen skapade ett större arrangemang för att uppmärksamma klimatfrågorna i samband med Earth hour. Med facklor, marschaller och eldstäder ramades Plantaget in, där arrangemanget startade halv åtta på lördagskvällen. Första timmen fylldes av utställare som Naturskyddsföreningen, Friluftsfrämjandet och kommunens energirådgivare, Musikskolans vokalgrupp Rosamunda, tal av kommunalrådet Marie Dahlin och anekdoter av konferencier Håkan Lind. Kommunens kostenhet bjöd på varm dryck med tilltugg.

Kl 20:30 inleddes Earth hour och gatljuset släcktes ner. Musikskolans ungdomsgrupp bjöd på stämningsfull ljusdans, gruppen Vilette spelade finstämd rock, samtidigt som vokalgruppen Rosamunda bjöd på fortsatt skönsång inne i Vänersborgs kyrka. Duon Eldfågel lyste upp Plantaget och de flera hundra besökarna, med sin dans med eldstavar och i gnistregn. Eldshowen skapade en magisk och intensiv avslutning på kvällen!

Gatuchef Andreas Knutsson som tillsammans med miljöstrateg Helena Lensell stått bakom arrangemanget var mycket nöjda med kvällen, och meddelade att förhoppningen är att det kan bli en tradition i Vänersborg för att uppmärksamma miljöfrågorna.

Foto: Joachim Nywall

Miljöstrateg