Publicerad 2017-03-29

Unik säkerhetsfilm för barn

Vänersborgs kommun har tagit fram en film för barn och ungdomar som ger tolv smarta tips för att vara trygg och säker ute och på nätet. Radio Väst intervjuar Hasan, Moa, Ida och Einar om filmen.

I en kort film, inspelad med barn och unga i Vänersborg, ger kommunen tolv tips för en säker vardag, om allt från trafiksäkerhet och självförsvar till säkerhet på nätet. Under onsdagen fick barnen som deltagit i filmen vara med på premiärvisningen och äta tårta.

Initiativtagare är kommunens säkerhetssamordnare Ronny Irekvist som fick idén efter att ha varit ute på skolor och pratat säkerhet, och sett behovet av ett enkelt material för skolorna för att diskutera säkerhet. Efter att letat på nätet och inte hittat något bra material på svenska, tog Vänersborgs kommun initiativet till att göra ett eget material som kommer att användas som information och inspiration för att prata om säkerhet på kommunens skolor.

Säkerhetssamordnare
Nina Ström