Publicerad 2017-05-19

Rivning av Sessionssalen

Under många års tid har det funnits en ”unken sommarstugedoft” runt Sessionssalen och foajén i kommunhuset. Efter ventilationsbyte reagerade flera medarbetare som satt i kommunhuset och en del fick flytta.

Sessionssalen är byggd 1972 och då användes impregnerade träreglar som gjöts in i betongen eller lades direkt på betongen som spikreglar. Sessionssalen visade sig vara fuktskadad och reglarna utsöndrar lätt flyktig gas, som luktar ”unken sommarstugedoft. Denna gas bidrar till dålig luftkvalitet.

Idag används inte Sessionssalen av någon utan är stängd. Byggnadsnämnden beviljade 2017-03-07 rivningslov av Sessionssalen och 2017-05-18 beslutade fastighetsutskottet att riva byggnaden. Sessionssalen kommer att rivas under hösten 2017.
Det finns ännu inga beslut var en ny Sessionssal ska byggas.