Publicerad 2017-07-25

Andelen fossilfria fordon ökar

Miljöbilar.

Vänersborg är den kommun som har flest elbilar, sju stycken, i Fyrbodal.

Kommunerna i Fyrbodal övergår allt mer till fossilfria fordon. Andelen bilar i kommunernas fordonsflottor som kan drivas med biogas eller el är för första gången över 20 procent i Fyrbodal. Målet är helt fossiloberoende fordonsflottor senast 2030.

I Vänersborgs kommun har andelen fossilfria fordon ökat, till 32 procent. Därmed går Vänersborg upp på andra plats i Fyrbodal över de kommuner som har störst andel fossilfria fordon. Vänersborg är också den kommun som har flest elbilar, sju stycken.

- Vänersborgs kommun har som policy att i första hand välja gas- och elbilar i kommunens verksamhet. Ska vi uppnå ett fossilfritt Fyrbodal 2030 är det viktigt att kommunerna går före och visar vägen, säger Marie Dahlin, kommunalråd i Vänersborg.

Arbetet för att minska fossilberoendet, och därmed utsläppen av växthusgaser, samordnas av Fyrbodals kommunalförbund genom projektet Hela Gröna Vägen. Förutom att främja utbytet av kommunernas egna fordon, arbetar projektet även med att främja utbyggnaden av
infrastrukturen för förnybara drivmedel, som el och biogas.

Hela Gröna Vägen
fossilfri2030.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster