Publicerad 2017-08-30

Arbete mot langning prisas av IQ

Sara tar emot IQ-diplomet av Jocke. Anton var en av ungdomarna som tog ställning.

Lokala idrottsprofiler från sex olika idrottsföreningar i Vänersborgs kommun tar ställning mot langning. En föredömlig idé som blir IQ-projekt 1253.

För fjärde året i rad hjälper lokala idrottsprofiler i åldern 20-25 år Vänersborgs kommun med det drogförebyggande arbetet. Resultatet
i år var ett vykort som skickades hem till ungdomar som har fyllt 20 år

– Det är verkligen roligt att vårt arbete för att minska langning nu blir ett IQ-projekt. Att använda sig av lokala idrottsprofiler som en del i vårt förebyggande arbete har fungerat väldigt bra. Det är även
glädjande att vårt sätt att jobba förebyggande börjar sprida sig till andra kommuner, säger Sara Gunnarsson, drogförebyggande samordnare i Vänersborgs kommun, som onsdagen den 30 augusti fick ta emot ett diplom från IQ.

Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten
är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Vänersborgs anti-langnings kampanj IQ-projekt nummer 1253.

– Det arbete som Vänersborg kommun gör tillsammans med lokala idrottsprofiler för att minska langningen är ett bra exempel på hur man kan jobba förebyggande. För oss på IQ var det självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk.

Läs mer om
IQ-projekt 1253 här: länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterhttp://www.iq.se/sv/iq-natverk/iq-projekt?id=2712länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För ytterligare information:
Sara Gunnarsson