Publicerad 2018-02-01

Besök av nya landshövdingen Anders Danielsson

Igår besöktes kommunen av den nyutnämnde landshövdingen i Västra Götaland, Anders Danielsson. Värdar för besöket var kommunstyrelsens ordförande Marie Dahlin (S) och tillförordnade kommundirektören Pascal Tshibanda.

- Länsstyrelsen är en väldigt viktig samarbetspartner för att utveckla ett hållbart Vänersborg, sade Marie Dahlin under landshövdingens besök.

Anders Danielsson har en bakgrund med chefsjobb inom Polismyndigheten. Han har varit generaldirektör för Säkerhetspolisen och Migrationsverket. Han kommer närmast från tjänsten som generalsekreterare för Röda Korset.

- Jag har, ända sedan jag var generaldirektör för Migrationsverket, varit imponerad av Vänersborgs arbete med att integrera flyktingar i lokalsamhället, sade landshövdingen Anders Danielsson. Under landshövdingens besök diskuterades en rad olika utvecklingsområden, exempelvis bostadsbyggande, kommunikationer, Wargön Innovation, miljöfrågor och social hållbarhet.

Jag lyfte även vikten av att hitta en välfungerande samverkan med staten kring de viktiga broarna för Vänersjöfarten. Jag hävdar att de i första hand är statens ansvar, slog Marie Dahlin fast.

- Vi informerade landshövdingen om kommunens engagemang i EU-projektet WIR för att förbättra integrationsprocessen för nyanlända och vår kommande satsning på traumamedveten omsorg för barn i Vänersborg, berättar tillförordnade kommundirektören Pascal Tshibanda.

Södergatan 16 A