Publicerad 2018-06-04

Pascal blir kommundirektör

Pascal Tshibanda, så heter Vänersborgs nya kommundirektör.

Sedan förra hösten har Pascal fungerat som tillförordnad på posten. I våras bestämdes att kommunen skulle starta en rekryteringsprocess. Efter en urvalsprocess i flera steg återstod i maj bara två kandidater, som intervjuades av olika fokusgrupper.

Valet föll alltså på Pascal. Kommunalrådet Marie Dahlin kommenterar:

- Det var två mycket bra kandidater som var kvar till slutet. Det var inte ett lätt val, men det som vägde över till fördel för Pascal var hans erfarenhet av de frågor jag tycker är viktiga för kommunen in i framtiden, och de är:
Näringslivsfrågor, landsbygdsfrågor och integration/social inkludering.

Pascal Tshibanda ser fram emot uppdraget:

- Mitt främsta fokus kommer vara kommunens huvuduppdrag, att leverera välfärd till invånarna. Dessutom är vår roll som arbetsgivare viktig för att skapa bra och hållbara förutsättningar för våra medarbetare.

- Vänersborg är en spännande kommun med stor potential, det natursköna läget mitt i ett växande Tvåstadsområde ger bra förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling, säger han.

Pascal Tshibanda har en masterexamen i hållbar utveckling från en handelshögskola i Storbritannien samt en forskarutbildning i hållbart ledarskap från ett brittiskt universitet. Han har under 2000-talet innehaft olika chefs- och ledarroller i offentlig sektor, kommunalt, regionalt och nationellt. Han är även utbildad journalist och har arbetat på olika redaktioner inom Sveriges Radio.

Södergatan 16 A