Publicerad 2018-10-23

Naturbruksgymnasium på Nuntorp

Nu är det klart! År 2019 kommer Dinglegymnasiet att driva ett naturbruksgymnasium på Nuntorp utanför Brålanda.

Dinglegymnasiet fick först ett avslag på ansökan till Skolinspektionen, men efter överklagan kom snabbt ett nytt positivt beslut.

- Jätteroligt! Detta är vad de gröna näringarna behöver för att klara sin framtid och vi klara vår livsmedelsförsörjning så lokalproducerat som möjligt. Det är också viktigt för sysselsättningen i kommunen, säger kommunalrådet Marie Dahlin.

Utbildningen blir en naturbruksutbildning med inrikting häst, djurskötare och maskinförare. Dessutom blir det gymnasiesärskola med inriktning mot naturbruk.

Nu gäller det också att rekrytera elever. År 2019 har man tillstånd för 25 elever på gymnasienivå och fem till sex elever på gymnasiesärskolan. Under de kommande åren planerar man att utöka verksamheten till totalt tre årskurser och 180 elever.

Nu på lördag 27 oktober klockan 10-15 är det öppet hus med matmarknad, seminarier och invigning av Gröna Klustret Nuntorp.

Södergatan 16 A