Publicerad 2019-04-09

Vänersborgsgalan med guldkant

Företag och idrotts- och kulturföreningar fick priser och uppmärksammades för att de bidragit till att utveckla kommunen.

Vänersborgsgalan i lördags satte verkligen guldkant på förenings- och näringslivet i kommunen!

Det var en pampig kväll med hög stämning, mycket kultur- och musik, god mat, nätverkande och framför allt priser som delades ut till företag och föreningar som gjort något extra och utvecklar kommunen.

Några av pristagarna var:

• Amanda Fäldt, frisöryrket (årets gesällbrev)
  • Nils Mellgren, klockor på internet av företaget Prydligt Sverige AB (årets unga företagare)
  • Magnus Eriksson, Vänersborgs Tank & Miljö AB (årets företagare och årets kugge)
  • Inam Alghoul (TTElas årets integrationspris)
  • Blue Chain, Henrik Stålheim (Vänersborgsgalans hederspris kultur)
  • Morsdagsmarchen i Vargön (sedan 70 år), Vargöns musikkår och Vargöns drill- och flaggflickor (Årets evenemang)

Mycket pengar samlades till Evenemangsfonden, som är till för att skapa fler spännande evenemang och bidra till att göra Vänersborg till en stark evenemangsstad. Bland annat hölls auktioner av tre hemliga lådor med Antikrundans Bo Knutsson, Malin Haglund, Ronny Henriksson och kommunalrådet Gunnar Lidell. Flera företag har skänkt stora summor under kvällen.

Konferencierer var Erik Torstensson och Camilla Hansson. Några av alla som uppträdde var Jonas Torrestad, Johanna Beijbom, William Segerdahl, Polstjärneprisets vinnare Ture Herrgårdh, samt Jonathan Kroner Ingvald och Evelina Stenvall, som sjöng operaduett!

I år fyller Vänersborg 375 år och Vänersborgsgalan fem år och temat är tillsammans.

Forum Vänersborg var arrangör och medarrangörer Vänersborgs kommun och SISU Idrottsutbildarna.

Södergatan 16 A