Publicerad 2019-04-12

Stor risk för gräsbränder

Just nu kan bränder uppstå och spridas snabbt i torrt fjolårsgräs. Undvik därför helst helt från att elda utomhus.

Det är svårt att förutse hur en gräsbrand utvecklas eftersom vinden kan sprida branden väldigt snabbt. Då ökar risken för oönskad brandspridning, exempelvis till omkringliggande byggnader eller skog.

Risken för gräsbrand är störst på eftermiddagen, när sol och vind har torkat upp det fuktiga nattgräset.

På SMHI:s hemsida kan du se hur gräsbrandsrisken ser ut i just ditt område: SMHI:s Information om risk för gräsbränderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Din Säkerhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du råd om vad du bör tänka på om du ändå ska elda gräs.

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

Södergatan 16 A