Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-05-24

Företagsklimatet allt bättre

För tredje året i rad förbättrar Vänersborgs kommun resultatet när Svenskt näringsliv rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

I poäng räknat når kommunen resultatet 3,03. Därmed fortsätter den stadigt uppåtgående kurvan från år 2012. Vänersborgs resultat går emot trenden i riket, där företagens betyg på kommunernas arbete med att förbättra företagsklimatet sjunker. Vilken placering Vänersborg hamnar på vet vi inte förrän den 20 september.

- Det stämmer bra med den känsla vi får när vi är ute och träffar företagare, både nya och ”gamla”. Det känns som att det är positiva tongångar överlag, kommenterar kommundirektör Ove Thörnkvist.

En bra dialog ger förutsättningar för ett gott företagsklimat. Genom att träffa företagare ökar förståelsen mellan kommun och näringsliv. Några exempel på mötesplatser:

- FrukostForum
- Områdesträffar
- Företagsbesök
- Forum Vänersborg
- Näringslivsrådet

I början av juni invigs Varners stora Europalager på Trestad Center. Varje år kommer 100 miljoner klädesplagg att passera genom det helautomatiserade lagret. Det är bara ett exempel på att många nya företag etablerar sig i kommunen, vilket skapar nya arbetstillfällen.

- Vi har fått mycket beröm från Varner för att samarbetet fungerade så snabbt och smidigt. Just det är vår målsättning, att det ska vara lätt att etablera sig och lätt att driva företag i Vänersborg, säger Thörnkvist.

För att bli ännu mer tillgängliga jobbar kommunen nu på att erbjuda fler e-tjänster till företagare.

Länk till rankingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information:
Karolin Olsson, näringslivsutvecklare 0521 -72 13 63
karolin.olsson@vanersborg.se 


KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se