Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-09-20

Företagsklimatet blir bättre

Vänersborgs kommun klättrar 24 placeringar när Svenskt näringsliv rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

I poäng räknat når kommunen resultatet 3,03. Därmed fortsätter den stadigt uppåtgående kurvan från år 2012, då kommunen noterades för 2,81. Vänersborgs resultat går emot trenden i riket, där företagens betyg
på kommunernas arbete med att förbättra företagsklimatet sjunker.

I placering räknat klättrar Vänersborg från plats 267 till 243.

- Det är fortfarande en placering på den undre halvan, men det går åt rätt håll och visar att det idoga arbete vi lägger ner ger resultat, kommenterar kommundirektör Ove Thörnkvist.

- Den uppåtgående trenden stämmer också bra med den känsla vi får när vi är ute och träffar företagare, både nya och ”gamla”.

En bra dialog ger förutsättningar för ett gott företagsklimat. Genom att träffa företagare ökar förståelsen mellan kommun och näringsliv. Några exempel på mötesplatser:

- FrukostForum
- Områdesträffar
- Företagsbesök
- Forum Vänersborg
- Näringslivsrådet

I början av juni invigdes Varners stora Europalager på Trestad Center, där 100 miljoner klädesplagg passerar årligen. Det är ett exempel på att många nya företag etablerar sig i kommunen, vilket skapar nya arbetstillfällen. På Trestad Center har det sålts så många tomter att bara fem återstår. På området Holmängen byggs det också.

- Det ska vara lätt att etablera sig och lätt att driva företag i Vänersborg, säger Thörnkvist.

Därför pågår ett arbete i Vänersborgs kommun som kallas Förenkla helt enkelt. Det har bland annat bidragit till att förkorta handläggningstiderna
vid bygglov och andra processer.

Länk till rankingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se