Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-03-30

Företagsbesök MK's el

Martin Karlsson driver företaget MK's el. Här tillsammans med hunden Stickan.

Martin Karlsson driver företaget MK's el. Här tillsammans med hunden Stickan.

Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Nyligen besökte vi företaget MK's el på Restad gård.

I snart tio år har Martin Karlsson drivit elfirman MK's el på Restad gård. Bolaget startade som enskild firma men är i dag ett aktiebolag bestående av sju personer med kunder i Vänersborg/Trollhättan med omnejd:
- Men det har även blivit en del jobb där jag har sommarställe, skrattar Martin.

Uppdragen är av varierande karaktär inom kategorierna service och entreprenad. Servicedelen är just nu störst men tanken är att entreprenaddelen ska växa. Serviceuppdrag är vanligtvis kortare jobb på max ett par timmar medan entreprenadjobben är av mer övergripande karaktär.
- Ett typiskt serviceuppdrag är om en hyresgäst i ett hyreshus får elproblem. Då är det vi som kommer dit och fixar, berättat Martin.

Valet föll naturligt på Restad gård

Att Martin startade sitt företag på just Restad gård går att härleda tillbaka till sent 90-tal då han hade en lärlingstjänst som vaktmästarelektriker här. Det var då han lärde känna området närmare. Även idag gör han en hel del jobb på Restad gård.
- Det har blivit en del jobb från Migrationsverket, säger Martin.

Aktivt samarbete med skolorna

MK's el har under åren haft ett aktivt samarbete med elektrikerutbildningarna och tagit emot flera praktikanter. Han ser positivt på samarbetena och har t.ex. just nu en praktikant som snart kommer att få anställning i företaget. Han hoppas även att elektrikerförbundet ska uppdatera sin valideringsmodell för behörigheter hos elektriker, för att nyanlända elektriker ska kunna komma in på arbetsmarknaden.

Företagsbesök:
Vill ditt företag också ha ett besök av näringslivskontoret? Skicka en intresseanmälan till naringsliv@vanersborg.se

Martin Karlsson tillsammans med kommunalrådet Gunnar Lidell och näringslivsutvecklare Jim Sandin.

Martin Karlsson tillsammans med kommunalrådet Gunnar Lidell och näringslivsutvecklare Jim Sandin.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se