Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-04-04

Företagsbesök XL-bygg Vbg

Näringslivsutvecklare Jim Sandin, Axel Bergstrand (XL-bygg Vänersborg) och kommunalrådet Gunnar Lidell.

Näringslivsutvecklare Jim Sandin, Axel Bergstrand (XL-bygg Vänersborg) och kommunalrådet Gunnar Lidell.

Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Detta besök var på företaget XL-bygg Vänersborg på Tenggrenstorp.

Ett företag med historik
Fram till för ett par år sedan gick företaget under namnet Tenggrenstorp Tegel som härstammar från det tegelbruk som brann ner 1959. Kvarlevorna blev då en byggmaterialhandel som köptes av Sten Bergstrand för snart 30 år sedan. Sedan ett par år tillbaka är det sonen Axel Bergstrand som tagit över rodret.

Blev en del av fackhandelskedja
2014 blev man en del av XL-bygg som är en frivillig fackhandelskedja.
- Fördelarna vi såg var framförallt ett varumärke och utbud som kunderna känner igen. Samtidigt kan vi själva påverka sortimentet på lokal nivå, berättar Axel.

Företagets nisch är sedan tidigare grund, tak, murat och putsat byggande. I samband med inträdet i koncernen startade man också en ny byggbutik. Majoriteten av kunderna består idag av snickare och branschfolk men också en stor andel ”hemmasnickare”.

Tenggrenstorp – ett område som växt
Tenggrenstorp har växt på ett positivt sätt de senaste åren tycker Axel. Mixen av företag gör också att nya målgrupper får upp ögonen för området. Vid cuper och läger på Sportcentrum rör sig t.ex. mycket ungdomar i området.

Företagets lokaler har byggts ut i flera vändor och anpassas kontinuerligt utifrån de flöden som sker. Just nu färdigställer man också en utbildningslokal som ska användas t.ex. när leverantörer visar upp varor, produktutbildningar för personalen mm.

Företagsbesök:
Vill ditt företag också ha ett besök av näringslivskontoret? Skicka en intresseanmälan till naringsliv@vanersborg.se.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se