Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-04-11

Företagsbesök Masterveil

Näringslivskontoret följde med när Brålanda Företagarförening bjöd in till studiebesök på företaget Masterveil i Brålanda.

Företaget som från början hette Frändefors plåtprodukter startades 1986 av Bengt Larsson. Idag är det sonen Pierre Larsson som tagit över verksamheten och 2015 förvärvade han företaget Masterveil.

Luftridåer som skiljer varm och kall luft
Företagets nisch är luftridålösningar som skiljer varm och kall luft från varandra. Kunderna är större köpcentrum, gallerior samt industri och kyl- och fryslager. Idag är deras koncept marknadsledande på luftridåer som är anpassade för kundernas behov.

Användningsområdet för ridåerna är stort och Joakim Asservik som är säljare i företaget ger några exempel. Ett exempel är för att torka tåg. Ett annat är bagerier som använder det för för att insekter inte ska flyga in lokalen.

Produktionen sker i Brålanda
Till största delen sker all produktionen i Brålanda och här man har även ansvar för försäljningen i Sverige. Försäljningskontor finns också i Norge, Danmark, Finland och Belgien. Från det Belgiska kontoret sköts även försäljningen för Tyskland och Holland. I dessa länder är inte säljarna anställda av Masterveil utan alla är sin egen säger Pierre.

Produkterna återfinns i flera länder världen över. Just nu producerar man exempelvis en stor order som ska gå till Australien.

I samma lokaler sedan drygt 20 år
Till den nuvarande lokalen på 1 700 kvm gick flyttlasset 1996 där det tidigare har varit både bageri och järnhandel. Både Joakim och Pierre understryker vikten av att man hjälper varandra på en liten ort och samarbeten finns med flera av företagen i Brålanda.

Kvällen avslutades med att Brålanda Företagarförenings ordförande Christina Milén Jacobsson tackade Joakim och Pierre för ett mycket intressant besök.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se