Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-05-02

Företagsbesök - Norautron

Patrik Karlsson (Business Development Manager) och Martin Röing (platschef).

Patrik Karlsson (Business Development Manager) och Martin Röing (platschef).

Vilka gemensamma nämnare finns mellan en pacemaker, högprestandakamera och elbilsladdare? Alla innehåller kretskort från Vänersborgsföretaget Norautron som vi besökte i veckan.

Med anor från gamla Teli

Att Norautron håller till i Telis gamla lokaler på Trenova center är ingen tillfällighet. Det var här allt började 1993 då ett gäng från gamla Teli (Televerkets egen tillverkningsindustri) gick samman och startade företaget Elektronik Partner AB. Nischen var kretskort till högteknologiska produkter. År 2000 köptes företaget upp av norrmän och åtta år senare fick man sitt nuvarande namn.

- Norautron är en kombination av tre ord - Norge (nor), automation (au) och elektron (tron). Det skrev ner på en servett någon gång en sen kväll, berättar Patrik Karlsson som är Business Development Manager och skrattar.

Från undervattensrobotar till röntgenkalibrering

Idag finns företaget i fyra länder (Sverige, Norge, Polen och Kina) och verkar inom en rad olika marknadssegment. Då Norautron inte själva arbetar mot slutkund är deras kunder tillverkare av olika typer av produkter – allt från undervattensrobotar till utrustning som kalibrerar röntgenmaskiner.

- Ett annat exempel är pacemakers som hjälper hjärtat att hålla en jämn rytm. Det finns tre företag i världen som producerar pacemakers. Ett av dessa använder våra kretskort. Som ni förstår är kvalitetskraven oerhört höga, säger Martin Röing - platschef i Vänersborg.

Ett 60-tal personer i Vänersborg

Idag arbetar ett 60-tal personer i Vänersborg. Majoriteten består av produktionspersonal och resterande inom administration, produktionsteknik, inköp och marknad/sälj.

Besöket avslutades med en rundvandring där vi fick en närmare inblick i hur produktionen går till.

Besöket avslutades med en rundvandring där vi fick en närmare inblick i hur produktionen går till.


Vill ditt företag ha besök av oss?

Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Skicka en intresseanmälan till naringsliv@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se