Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-05-08

Vänersborgsgalan 2017

I lördags gick tredje upplagan av Vänersborgsgalan av stapeln. En fartfylld kväll som förenade näringsliv, föreningsliv, kultur och kommun i en glamourös touch.

Sedan starten 2015 har Vänersborgsgalan syftat till att mingla, mötas och lyfta fram det bästa med Vänersborg under varma former. Årets gala var inget undantag. Nära 400 festklädda personer var på plats i Arenan för att ta del av ett händelserikt program under ledning av konferencier Erik Torstensson. Arrangörer var som tidigare Forum Vänersborg i samverkan med kommunen och SISU.

Närmare 200 000 kronor till evenemangsfond

Galan var inte bara nöje utan bringade även nytta. Under kvällen samlades nära 200 000 kronor ytterligare in till den evenemangsfond som startades 2015. Fonden syftar till att hjälpa förenings- och kulturlivet i Vänersborg att våga satsa på nya och utveckla befintliga evenemang. Givarna var lokala företag men pengar trillade också in via auktionering där Bo Knutsson från antikrundan höll i taktpinnen.

Lokala pristagare hyllades

En återkommande programpunkt på Vänersborgsgalan är prisutdelningarna. Företagarnas pris Årets unga företagare kammades hem av Alexander Möller på Truck och Industrimaskiner Vänersborg AB (Tiab). Axel Bergstrand på XL-Bygg Vänersborg utsågs till årets företagare och årets kugge. Ny priskategori för i år var årets evenemang som gick till Klassbollen som arrangeras av Wargöns IK. Totalt uppmärksammades sex olika prestationer.

Från Patrik Isaksson till 6-åriga Saga

Bland artisterna fanns Patrik Isaksson, Wictoria Nilsson, Magnus Bäcklund och Mia Stegmar. De mer klassiska inslagen stod Ulf Wadenbrandt, Symfoniorkestern och Alva Holm (vinnare av Polstjärnepriset) tillsammans med pianist Ole-Christian Haagenrudh för. Till rungande applåder framträdde också 6-åriga Saga Persson vars tolkning av Håkan Hellströms låt Valborg spridit sig som en löpeld i sociala medier den senaste veckan.

Kvällens pristagare

Galans hederspris kultur: Polstjärnepriset
Galans hederspris idrott: Charlotte Österman, Vårruset, Vänersborgs Skidklubb
Årets unga företagare: Alexander Möller, TIAB
Årets företagare: Axel Bergstrand, XL-Bygg Vänersborg
Årets evenemang: Klassbollen, Wargöns IK
TTELAS pris: Anna Josefsson, fritidsledare Torpa

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se