Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-06-07

Företagsbesök - Vänersborgs trafikskola

Aaron, Anette och Bobban på Vänersborgs trafikskola.

Bobban och Aaron är barndomskompisarna från Vänersborg som 2008 bestämde sig för att starta trafikskola tillsammans. Fyra år senare, år 2012 slog dörrarna upp till Vänersborgs trafikskola på Mariero. Idag är man fyra anställda och har i genomsnitt 115 elever per år.

Idén om att starta trafikskola tillsammans föddes när Bobban och Aaron bodde i Oslo och körde buss tillsammans.
– Vi båda gillar att köra och körkort är ju någonting som aldrig dör ut. Där föddes idén, säger Aaron.

För att få bedriva körskola finns en del krav. Förutom utbildning som körskollärare och några års erfarenhet av yrket, är kvalificerad utbildningsledare ett krav. Dessutom krävs en väl genomarbetad utbildningsplan som trafikverket ska godkänna. Det var med fast beslutsamhet som killarna lämnade Oslo och påbörjade utbildningsprocessen på Karlsborgs trafikskola.

– Vi utbildade oss till körskollärare. Sedan arbetade vi båda heltid som körskollärare på veckorna och gick utbildningsledarkurs i Örebro på helgerna. Hela processen tog fyra år för oss. Vanligtvis tar det 8-10 år har vi fått höra efteråt, berättar Bobban.

I februari 2012 sa killarna upp sig från sina anställningar med en tydlig målsättning om att inviga sin egen körskola ett par månader senare.

– Vår kunskap om bolagsformer och vad som krävdes rent affärsmässigt var väldigt tunn. Men vi läste på ordentligt och gjorde en väl genomarbetad affärsplan och kalkyl. Det gjorde att banken vågade satsa på oss! Vi fick även hjälp av Almi, fortsätter Bobban.

När det blev dags att hitta en lämplig lokal för verksamheten kontaktade Aaron och Bobban näringslivskontoret som hjälpte dem. Lokalen på Marierovägen hade tidigare varit produktionslokal, så det krävdes en hel del snickeriarbete. Men det strategiska läget vägde tyngre och var väl värt jobbet.

Idag består verksamheten av tre körskollärare och en kontorist. Efter behov hyr man även in ytterligare en körskollärare.

Vill ditt företag ha besök av oss?
Kommunen gör löpande företagsbesök i syfte att öka dialogen och hålla oss ajour med företagens villkor och utmaningar. Vill ditt företag också ha ett besök av oss? Skicka en intresseanmälan till naringsliv@vanersborg.se

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se