Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-06-26

Fossilfritt företag?

Våra transporter bidrar i hög grad till att temperaturerna på jorden nu slår rekord efter rekord. I Fyrbodal arbetar vi därför intensivt för en fossilfri fordonsflotta senast år 2030.

Kommunerna i Fyrbodal, Östfold och Follo har beslutat att skapa världens första fossilfria gränsregion och samtliga har skrivit under på att de ska ha en fossilfri fordonsflotta 2030.

Nu bjuder vi in näringslivet att delta i omställningen. Du som företagare är välkommen att delta - och få hjälp på vägen!

Genom att underteckna en budkavle om att företaget sätter som mål att bli fossilfritt avseende sina egna transporter senast 2030, får ni hjälp och stöd att förverkliga visionen. Det kan handla om information och rådgivning, möjlighet att testa el- och biogasfordon i verksamheten och att nätverka med andra intresserade företag.

Om du väljer att köra fossilfritt skapar du inte bara en miljövinst, du kan också få konkurrensfördelar och goodwill. Omställningen mot fossilfritt kan dessutom generera nya affärsmöjligheter, till exempel genom att erbjuda kunderna laddstolpar.

Anmälan och mer information
Projektet lyfter självklart fram alla medverkande företag som goda exempel.

Klicka här och anmäl ditt företag till Fossilfri 2030 länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eller hör av dig till någon av våra projektledare:

Morgan Ahlberg
morgan.ahlberg@fyrbodal.se, 070 217 94 49

Boel Carlsson
boel.carlsson@fyrbodal.se, 070 239 01 01

 

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se