Hoppa till innehåll

Föräldrasida

Hjälp till barn och unga

Alla barn och unga har rätt till att känna sig trygga, bli respekterade och att bli tagna på allvar.

Som förälder önskar man att ens barn skall må bra och få en bra uppväxt. Men alla föräldrar vet att det ibland finns skäl att känna oro för att deras barn eller ungdom inte har det tillräckligt bra.

Alla mår ibland dåligt, även barn och ungdomar. Det är naturligt. Man kan inte alltid vara glad, och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner.

Ofta kan det kännas bättre om man vilar, tar en promenad, gör något man tycker om eller om man pratar med någon om hur man känner sig. Men ibland kan man som förälder känna sig otillräcklig och man kan behöva mera stöd i sin föräldraroll. Det kan vara när ens barn eller ungdom har det jobbigt i skolan eller hemma, har låg självkänsla, har svårigheter med sitt beteende eller blir utsatt för ett brott.

På den här sidan kan du som förälder hitta information och tips om barns utveckling, olika sorters problem och vart man kan vända sig för att få hjälp.

Stöd i föräldraskapet

Om du vill ha information om vilket stöd du kan få som förälder, kan du här gå direkt till sidan Stöd i föräldraskap. Där kan du hitta en del av det stöd som du kan få inom kommun och landsting.

 

KONTAKT

Postadress:
Elevhälsan
Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Processledare
Yvonne Midshult

Telefon:
0521-72 10 54

E-post:
yvonne.midshult@vanersborg.se

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker om denna sidan. Skicka in dina synpunkter till oss.