Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-10-13

Kultur för äldre

"Visst är du Majas gammelmormor?"

"Barn och äldre sjunger tillsammans"
Gasverksgatans förskola och äldre från Pionens servicehus har träffats under våren och sjungit tillsammans. En stor glädje hos både barn, äldre och personal. Samarbetet utmynnade i att förskolan bjöd in de boende på Pionen till midsommarfest på gården, vilket blev mycket uppskattat.

"Musikbesök"
Under Musikveckan besökte musikskolans lärare och elever kommunens äldreboenden för att förgylla vardagen med musik. Mycket uppskattat av både musikanterna och de äldre. Ofta finner man en koppling mellan barnen och de äldre. "Är inte det Gunnars barnbarnsbarn, hon som spelar klarinett?" "Visst är du Majas gammelmormor? "Under sommaren har även Sommarorkestern och Sommardansarna haft framträden, både på äldreboenden och ute på stan.

"Kulturbussen rullar vidare"
Syftet med kulturbussen är att personer med stödinsatser från kommunens omsorg ska få möjlighet att enkelt ta sig till olika kulturevenemang. Kulturbussen har bl.a. anlitats för resa till Vänersborgs konsthall för att se Ann Eringstams bilder, och till PRO-revyn i Vargön som lockade ett 80-tal till sin föreställning Good Old Days.

"Kompetensutveckling"
Elva personer från Björkens äldreboende, Kastanjevägens förskola och musikskolan har gått kursen Arbetsintegrerat lärande för verksamhetsutveckling på Högskolan Väst. Personal från dessa verksamheter har under flera års tid arbetat med konceptet Barn och äldre sjunger tillsammans. Föreläsningarna har bl.a. behandlat ämnen som Att se och beskriva förändring och kommunikation med musik som verktyg.

KONTAKT

Frivilligsamordnare
Helena Pettersson

Telefon:
0521-72 20 20

E-post:
helena.pettersson@vanersborg.se

MER information