Hoppa till innehåll

Bil, buss, tåg och flyg

SJs tåg SJ 3000. Fotograf: Stefan Nilsson/SJ.

SJs tåg SJ 3000. Fotograf: Stefan Nilsson/SJ.

Vänerborg är nära till snabba och effektiva kommunikationer

Bil

Gratis parkering i Vänersborg

I Vänersborg  parkerar du gratis genom att använda parkeringsskiva.

Riksvägar

Riksvägarna 42, 44 och 45 går genom Vänersborg.
Hela Västkusten med salta bad och segling ligger på bekvämt avstånd. Det tar exempelvis 20 minuter med bil till Uddevalla och 40 minuter till Lysekil.
Vänersborgs hamn är en viktig knytpunkt för Vänersjöfarten
Icke att förglömma: de elektroniska motorvägarna är framtagna och väl fungerande i hela regionen.

Buss

Kollektivtrafiken är väl utbyggd. Stadstrafik med 30 minuters trafik från alla stadsdelar. Vår trafik är en del av tvåstadstrafiken vilket innebär att du enkelt och snabbt når mätpunkter inom Trollhättan samt Norra Älvsborgs Lasarett (NÄL). All trafik strålar samman vid vårt Resecentrum.

Tåg

Med kortare resetider till Göteborg når du snabbt storstaden med dess arbetsmarknad. Ett tåg i halvtimmen under rusningstid. Dagligt direkttåg med X3000 till Stockholm. Flera förbindelser till Karlstad, Oslo, Borås och Skövde gör att det finns stora valmöjligheter till pendling, resor till nöjen, kultur m.m.

Flyg

Flygplatsen mitt emellan Vänersborg och Trollhättan, tar man sig till Bromma och vidare inrikes eller utrikes på mindre än en timme och det finns flera avgångar per dag. Det är mycket smidigt med en liten och personlig flygplats, det går snabbt och enkelt att checka in. Gratis parkering för bil eller varför inte cykel på cykelbana hela vägen.