Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-09-29

Ammoniakläcka i Ishallen

Fredag den 29 september 2017 kl. 18.39

Just nu svetsas/repareras det på platsen och verksamheten kan vara igång redan i morgon lördag om allt går som planerat. Mannen som skadades i samband med ammoniakläckan mår efter omständigheterna bra.

Fredag den 29 september 2017 kl 15.40

Läckan i ishallen kommer att vara lagad inom fyra timmar. Detta innebär att ishallen kan vara i bruk för aktiviteter redan i morgon lördag.Vi har ännu ingen mer information om skadeläget för mannen som tyvärr skadades.

 ..............................................................................

Fredag den 29 september 2017 kl 15.00

I samband med bygget av den nya läktaren i Ishallen uppstod vid 13-tiden fredagen den 29 september ett läckage i en ammoniakledning. En person skadades och fördes till sjukhus.

Ammoniakläckan orsakades vid byggnation av den nya läktaren i Ishallen. En entreprenör utförde grävarbete och ett rör sprang läck. En av entreprenörens anställda fick ammoniak i ansiktet och fördes till NÄL. Just nu vet vi inte mer om skadeläget.

- Våra tankar går till den skadade och dennes familj och vi hoppas att han blir snabbt återställd, säger Sophia Vikström, chef för byggnads- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Läckan är lokaliserad och platsen är avspärrad. VI återkommer med information om Ishallen kan tas i bruk under helgen.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se