Hoppa till innehåll

Dans

Foto: Jerry Lövberg

Dansens dag firar vi 22 april i år!

I år gör vi som ett litet barn som inte vill vänta på sin födelsedag - vi firar Internationella dansdagen en vecka för tidigt, nämligen på lördag 22 april.

Det betyder inte att firandet blir sämre på något sätt! Snarare hoppas vi kunna upprepa förra årets succé och lägger in följande ingredienser: flashmob med danspromenad, föreställning med dansande vänersborgare i alla åldrar, workshop för ungdomar och till sist en professionell barn- och familjeföreställning.

Program

10.30-10.50
Danspromenad med Musikskolans dansgrupper. Häng med på en dansant promenad från Plantaget till Stora Biografen!

11.00-12.00
Dansare från Vänersborg delar scen på Stora biografen. Elever från Restad Gård, Musikskolan, Medborgarskolan m.fl. dansar olika stilar.

12.30-13.30
Dansworkshop för ungdomar från åk 6 och uppåt på Timjan. Kom och prova att dansa House med Sara Engström.

13.30-15.00
Öppet dansgolv för alla danssugna på Timjan.

14.00-14.30
Familjeföreställningen "Kullerbagge" med gruppen Big Wind på Stora Biografen. För barn i förskoleåldern.

Alla aktiviteter är kostnadsfria, men platserna till den avslutande barnföreställningen är begränsade och därför kommer det finnas biljetter att hämta ut på biblioteket. 

Kullerbagge med Bronja Novak och Big Wind

KONTAKT

Kultursekreterare
Klara Blomdahl

Telefon:
0521-72 14 08

E-post:
klara.blomdahl@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offenliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.