Hoppa till innehåll

Dans

Dansföreställningar hösten 2018

Mer information om datum, tid och plats kommer inom kort. Köp din biljett på Vänersborgs bibliotek eller boka via tel. 0521- 721411.

Into the roots av och med Fanny Kivimäki

I skapandet av föreställningen har Fanny intervjuat människor på temat flykt och hemlängtan - resultatet är en dansföreställning med humor och närvaro om livet, drömmar och samvetskval.

Bibi Ha Bibbi presenterar A mucho mucho macho man show

Artisterna och koreograferna Aloun Marchal och Henrique Furtado presenterar en hyperventilerande föreställning som kombinerar ett brett spektrum av manlighet - från inuitiska strupsånger till rituell dans och wrestling.

Vem tänder solen? Memory Wax Dance co.

En familjeupplevelser från 3 år och uppåt. I föreställning får vi träffa två kompisar som bestämmer sig för att sätta färg på sin omgivning. Ur en grön scenografi trollas bollar, askar och snören fram ur hål i dekoren. Vad kan vi skapa tillsammans?

Sissy Bomb, Dansstationens turnékompani

Från 14 år och uppåt. Med referens från Miley Cyrus till Leigh Bowery, från samtal kring radical softness till gender bending. På scenen står dansarna och performancekonstnärerna Casper-Malte Augusta och Snorre Jeppe Hansen, koreografi Martin Forsberg.

     

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offentliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.