Hoppa till innehåll

Dans

Dansens dag firar vi 22 april i år!

I år gör vi som ett litet barn som inte vill vänta på sin födelsedag - vi firar Internationella dansdagen en vecka för tidigt, nämligen på lördag 22 april.

Det betyder inte att firandet blir sämre på något sätt! Snarare hoppas vi kunna upprepa förra årets succé och lägger in följande ingredienser: flashmob med danspromenad, föreställning med dansande vänersborgare i alla åldrar, workshop för ungdomar och till sist en professionell barn- och familjeföreställning.

Detaljerat program kommer snart, men planera för en rad dansupplevelser i centrala Vänersborg kl. 10.30-14.30.

Alla aktiviteter kommer att vara kostnadsfria, men platserna till den avslutande barnföreställningen är begränsade och därför kommer det finnas biljetter att hämta ut på biblioteket. 

KONTAKT

Kultursekreterare
Klara Blomdahl

Telefon:
0521-72 14 08

E-post:
klara.blomdahl@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offenliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.