Hoppa till innehåll

Kulturveckan

Kulturveckan 27 okt- 4 nov 2018

Kulturveckan i Vänersborg arrangeras för sjätte året i rad. Tillsammans med det lokala kulturlivet planerar vi för en fullspäckad vecka fylld med kulturaktiviteter runtom i kommunen.

Arrangörer

17 augusti var sista dagen för arrangörer att lämna detaljerad information och bildmaterial om programpunkter till kommunen.

Uppföljningsmöte: måndag 19 november kl 18.00, Hörsalen Vänersborgs bibliotek.

Minnesanteckningar från uppstartsmöte 12 mars (, 117 kB)

Minnesanteckningar från planeringsmöte 7 maj (, 105.2 kB)

Minnesanteckningar från planeringsmöte 27 augusti (, 105.1 kB)

Powerpoint under och efter 27 augustiPowerpoint (powerpoint, 388.2 kB)

Tidplan och annat matnyttigt finns i Lathunden för arrangörer 2018. Du hittar den i högerspalten om du surfar på dator, eller längre ner om du surfar på en mobil enhet.

Kulturveckan prisades på Vänersborgsgalan

2018 års hederspris i kategorin Kultur tilldelades Kulturveckan. Juryns motivering:

I Vänersborgs kommun finns ett rikt och brett kulturliv. Föreningar, samfund, studieförbund och privata aktörer erbjuder ett stort utbud av aktiviteter, utställningar, föreställningar och konserter. I dagens mediebrus kan det vara svårt att nå ut till invånarna och därför är samverkan och samarbete helt avgörande för att nå framgång.

Det som började med Kulturnatta växte efter några år till en hel vecka fullspäckad med kultur. Aurora Chamber Music och Bokens dag gjorde att Kulturveckan förlades till hösten och vänersborgarna kan nu sedan fem år se fram emot denna inspirerande kulturvitamin-injektion när mörkret faller tidigt om kvällarna.

Kulturveckan är ett exempel på hur kommunen och dess invånare tillsammans lyckats synliggöra mycket av det kreativa och positiva som finns i Vänersborg. Vår förhoppning är att de ideella krafterna ska känna att man har del i priset och fortsätta jobba för en attraktiv kommun.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se

MER information

Kulturveckan på FACEBOOK