Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-10-24

Årets kulturpristagare och kulturstipendiat är utsedda!

Stort grattis till Bo Knutsson och Evelina Stenvall! De tilldelades igår Kulturpris respektive Kulturstipendium av Kultur- och fritidsnämnden i Vänersborgs kommun.

Motiveringarna lyder som följer:

Kulturpris 2017
”Bo Knutsson har i många år verkat för det lokala kulturlivet på ett enastående sätt. Som välkänd profil i Antikrundan har han också satt Vänersborg på den nationella kulturkartan. I Vänersborg minns vi med tacksamhet den fina glasutställningen Bo Knutsson gjorde i samband med 350-årsjubiléet och vi känner honom som en sann konst- och musikvän."

Kulturstipendium 2017
”Evelina Stenvall är en ung och mycket lovande operasångerska som står i begrepp att lämna högskolestudierna för att ta steget in i den professionella operavärlden. Det är ett djärvt yrkesval som kräver stort engagemang. Evelina har de senaste åren sjungit i flera offentliga sammanhang i Vänersborg och vi önskar henne lycka till på de stora världsscenerna samtidigt som vi hälsar henne välkommen tillbaka att förgylla tillvaron för musikälskarna i Vänersborg så ofta tillfälle ges.”

Priset och stipendiet kommer att delas ut i samband med Polstjärneprisets konsert i Vänersborgs kyrka fredag 5 januari 2018.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Södergatan 16 A

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se