Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-06-01

Guldglans på Nationaldagen!

I Vänersborgs kommun kan du välja att fira på flera ställen och alla de fyra firandena är populära arrangemang. Kom och fira du också!

Var kan jag fira?

Brålanda:
15.00 Samling i Centrumparken
Detaljerat program i Brålanda (, 313.1 kB)

Frändefors:
13.00 Samling på Frendevi
Detaljerat program i Frändeforsöppnas i nytt fönster

Västra Tunhem:
15.00 Samling vid kyrkstugan
Detaljerat program i Västra Tunhem (, 515.1 kB)

Centrala Vänersborg:
15.00 Hästuppvisning på grusytan bakom Vänersborgs kyrka
15.30 Samling i Plantaget
15.35 Utdelning av svensk fana i Plantaget
15.40 Avmarsch mot Sanden
16.00 Firandet börjar på Sanden
Detaljerat program på Sanden (, 1.7 MB)


Flera nyheter i år

Nationaldagsfirandena blir mer och mer populära i Vänersborg och grundkonceptet med mycket musik blandat med diverse tal och prisutdelningar fungerar. Samtidigt är vi måna om att ständigt förbättra firandena. Till exempel är det roligt att vid sidan av bananer även kunna bjuda på lite choklad vid kommunens fyra firanden - alltihop är Fair trade förstås. En annan nyhet är att även Brålanda kommer att välkomna nya medborgare.

I centrala Vänersborg är vi mycket glada över att vi kan uppfylla önskningarna som har inkommit om ännu mer hästar på firandet. Det har resulterat i årets stora nyhet: en hästuppvisning med formationsridning som sker på grusytan bakom Vänersborgs kyrka kl. 15.00.

Just när vi var som mest nöjda med planeringen inför nationaldagen på Sanden ändrades förutsättningarna – och vi blev om möjligt ännu nöjdare!

Det som hände var att vi fick klart besked från Viktor Fasth, Vänersborgs nybakade VM-guldmedaljör i ishockey, att han kommer och låter sig hyllas! Extra roligt är det med tanke på att Peter Andersson från VHC strax innan får ta emot Kultur- och fritidsförvaltningens Idrottsledarstipendium.

När nationaldagsfirandet på Sanden avslutats tar Aqua Blå tillbaka scenen med sin sista programpunkt. Vänersborgs Eminenta Storband och Jonas Torrestad firar 30 år tillsammans på scenen genom att spola tillbaka bandet och spela sina mest storslagna och svängiga favoriter igen. Konserten bjuder på tolkningar av artister som Frank Sinatra, Tom Jones, Elvis och Björn Skifs. I Samband med konserten håller Lions, som fyller 100 år, en insamling där insamlade medel går till en utflykt i sommar för barnfamiljer som inte har råd att åka på semester.

Välkommen till våra nationaldagsfiranden i Vänersborgs kommun!

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se