Hoppa till innehåll

Konserter under året

Flyer Årets konserter

Gång på gång fascineras publiken av Polstjärneprisets delfinal och final när morgondagens stjärnor upptäcks i duell med landets främsta unga musiker. Delfinalen hålls i Folkets Hus i Vänersborg och finalen på Konserthuset i Göteborg.

De tävlande gör inte bara upp om vem som är årets bästa solister utan spelar också tillsammans med Göteborgs Symfoniker och deltagare i Polstjärnepriset och Polstjärnekursen. Kombinationen av tävling och kammar- och orkestermusik gör finalkonserterna till en upplevelse, som troligen är helt unik i världen.

Det är inte bara under tävlingsdagarna man kan uppleva Polstjärneprisets musiker. Polstjärnepriset och prisets partners anordnar ett antal konserter under året på olika håll i landet.

Fredag 4 januari: delfinal – vem går till final?
Åtta tävlande spelar den klassiska musikens finaste soloverk och Polstjärneprisets namnkunniga jury utser årets fyra finalister. 
Festsalen Folkets Hus Vänersborg, kl.18.00. Hitta hit >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lördag 5 januari: Konsert 

Konsert med orkestrar och ensembler från Polstjärnepriset.  
Vänersborgs kyrka, kl.18.00 Hitta hit >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Söndag 6 januari: final med Göteborgs Symfoniker – vem vinner i år?
Äntligen ska de fyra främsta göra upp! Göteborgs Symfoniker ackompanjerar finalisterna och spelar orkestermusik tillsammans med Polstjärneprisets tävlande och kursdeltagare.
Göteborgs Konserthus, kl.15.00. Hitta hit >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fri entré på alla konserter