Hoppa till innehåll

Konserter under året

Gång på gång fascineras publiken av Polstjärneprisets delfinal och final när morgondagens stjärnor upptäcks i duell med landets främsta unga musiker. Delfinalen hålls i Folkets Hus i Vänersborg och finalen på Konserthuset i Göteborg.

De tävlande gör inte bara upp om vem som är årets bästa solister utan spelar också tillsammans med Göteborgs Symfoniker och deltagare i Polstjärnepriset och Polstjärnekursen. Kombinationen av tävling och kammar- och orkestermusik gör finalkonserterna till en upplevelse, som troligen är helt unik i världen.

Det är inte bara under tävlingsdagarna man kan uppleva Polstjärneprisets musiker. Polstjärnepriset och prisets partners anordnar ett antal konserter under året på olika håll i landet.

Torsdag 4 januari: delfinal – vem går till final?
Åtta tävlande spelar den klassiska musikens finaste soloverk och Polstjärneprisets namnkunniga jury utser årets fyra finalister.  Konferencier är Bo Knutsson.
Festsalen Folkets Hus Vänersborg, kl.18.00. Hitta hit >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fredag 5 januari: Konsert 
Konsert med orkestrar och ensembler från Polstjärnepriset. Konferencier är Camilla Lundberg, radio- och TV-profil. 
Vänersborgs kyrka, kl.18.00 Hitta hit >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lördag 6 januari: final med Göteborgs Symfoniker – vem vinner i år?
Äntligen ska de fyra främsta göra upp! Göteborgs Symfoniker ackompanjerar finalisterna och spelar orkestermusik tillsammans med Polstjärneprisets tävlande och kursdeltagare. Konferencier är Henrik von Sydow,
Göteborgs Konserthus, kl.15.00. Hitta hit >>länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fri entré på alla konserter

Flyer Årets konserter