Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-08-29

Polstjärnepriset är i Eurovision igen!

Eliot Nordqvist.

Nu startar nedräkning inför Eurovision Young Musicians (EYM) i Köln 3/9.

Sedan 2010 har Sveriges Television valt att låta Sverige representeras av Polstjärneprisvinnare och denna gång är det pianisten Eliot Nordqvist som fått den stora äran att medverka i tävlingen.

De tävlande ungdomarna är på plats en vecka för att förbereda sig för den stora finalen på lördag. Eliot Nordqvist går ut som nummer fem i tävlingen och kommer att framföra ett utdrag ur C. Saint-Saëns Pianokonsert nr 2.

Eurovision Young Musicians direktsänds som vanligt av SVT och kommer att kommenteras av Ella Petersson. Innan tävlingen börjar sänds dessutom en musikdokumentär om Eliot Nordqvist, så det blir en helkväll med unga klassiska musiker i fokus.

Vi som jobbar med Polstjärnepriset är som ni vet mycket måna om ”våra” ungdomar och självklart är tävlingsledningen på plats för att bevaka EYM. På lördag kan ni följa oss på sociala medier både före, under och efter tävlingen.

Äventyret i Köln och EYM är också den perfekta uppladdningen inför Polstjärneprisets 10-årsjubileum – ett jubileum som innehåller en hel del godsaker för alla som gillar klassisk musik. Vi återkommer förstås med mer info om vårt jubileum!

Sändningstid EYM i SVT:
3/9 kl. 20.00 Direktsändning från Köln av Eurovision Young Musician