Hoppa till innehåll

Publicerad 2016-12-09

Polstjärneprisets dirigent går in i den professionella världen!

Varje gång någon av våra deltagare lyckas på de stora scenerna hurrar vi av glädje och stolthet. Nu är det åter dags för ett sådant ögonblick eftersom vår fantastiske dirigent Andreas Patrik Hansson just har vunnit en av endast två platser i det norska lanseringsprogrammet ”Opptakt”.

Programmet har skapats för att ge talangfulla dirigenter en plattform och en väg in i orkestervärlden. Som Opptakts yngste deltagare får 20-årige Andreas en gräddfil rakt in i den professionella världen med coaching under två års tid, dirigentuppdrag för i princip alla de stora orkestrarna i Norge, samt en ersättning om 50 000 Norska kronor per år!

Andreas Patrik Hansson har gått spetsutbildningen MUV på Birger Sjöberggymnasiet för Ulrich Kaatz här i Vänersborg. Som så många andra har han återkommit år efter år till Polstjärnepriset och utvecklats storartat. Han har gått från dirigentassistent till att bli Polstjärneorkesterns egen dirigent som utvecklar de unga musikerna precis som alla våra andra namnkunniga instruktörer. På det norska lanseringsprogrammet framhåller man hans låga ålder som något exceptionellt. Och vi kan bara hålla med – Andreas är något utöver det vanliga.

Ett tips till dig som inte vill åka ända till Norge för att se Andreas dirigera är förstås att du istället beger dig till Polstjärneprisets final lördag 7 januari kl. 15.00 i Göteborgs Konserthus.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se