Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-05-12

Polstjärnepriset fick hederspris på Vänersborgsgalan 2017

Bild Polstjärnepriset tilldelas hederspris

Foto: Patrik Karlsson

På Vänersborgsgalan 2017 fick Polstjärnepriset äran att ta emot ett hederspris.

På Vänersborgsgalan 2017 fick Polstjärnepriset äran att ta emot ett hederspris. Vi som arbetar med Polstjärnepriset känner oss väldigt glada och hedrade, men vi vill också rikta ett stort och varmt tack till våra samarbetspartners, bidragsgivare och sponsorer, till juryn, till alla instruktörer och inte minst till våra fantastiska unga musiker i tävling och kurs – utan er ingen utmärkelse!

Motiveringen till Vänersborgsgalans hederspris:

”Under tio år har Polstjärnepriset attraherat de bästa instruktörerna och de mest begåvade deltagarna till Sveriges främsta tävling för unga talanger inom klassisk musik.

Polstjärneprisets kursveckor samlar ungdomar från hela Norden och prisets samverkan med Sveriges tre stora symfoniorkestrar och Sveriges Television stärker Vänersborgs position som en av Nordens mest framstående musikkommuner.

Tävlingen är dessutom en av nycklarna till Vänersborgs globala framgångar som mötesplats för unga klassiska musiker. Polstjärneprisets stjärnglans är en tillgång för kommunen, för det lokala näringslivet och för Västra Götalandsregionen.”