Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg
Personal på Schools Out

Schools Out

Schools Out är den stora avslutningsfesten för dig som går på högstadiet eller gymnasiet i Vänersborg. Arrangemanget är drogfritt med alkotest i entrén.

Schools Out Football Cup

Schools Out 

  • Plats: Arena Vänersborg
  • Dag: Fredag 15 juni
  • Tid: 19.00-01.00

Program 2018

I Arena Vänersborg erbjuds ett stort aktivitetstorg med utmaningar för dig och dina kompisar. I clubrummet uppträder årets artister och dj:s för kvällens dansgolv.

Cherrie

Cherrie debuterade med låten ”Intro” som släpptes 2014 och följde sedan upp med uppmärksammade hiten ”Tabanja” som blev nominerad till ”Årets video” och Cherrie till ”Årets Nykomling” på Grammisgalan 2016. I april 2016 släppte hon sitt debutalbum “Sherihan” och vann bland annat pris på Grammisgalan, P3 Guld, Manifestgalan 2017.

På låten “Aldrig Igen (Må Sådär)” gjorde Cherrie ett uppmärksammat samarbete med Stormzy, ett samarbete som ledde till att hon åkte med som support till Stormzy på hans europaturné våren 2017.

Cherrie handplockades till 30 Days i LA och 30 Days in Chicago, med talanger från hela världen. Under sin månad i Kalifornien prydde hon billboards runt om i Los Angeles och öppnade för Jhené Aiko inför ett utsålt Avalon. I Chicago gjorde hon ett hyllat framträdande då hon uppträdde samma kväll som Daniel Caesar.

Under hösten 2017 släppte Cherrie låten ”163 För Evigt” som blev en viral succé som plockades upp av radio i bland annat Storbritannien och Kanada. På bara någon vecka fick videon en miljon visningar på Youtube och Rihanna, SZA och Kehlani uppmärksammade låten. Med ett nytt album i maj samt artistsamarbeten från USA och UK, så står 2018 inför Cherries fötter. 

Maxida Märak

Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Även om budskapet i hennes låtar är tydligt så är det inte politiken som driver henne som artist. Det är strävan efter att skapa fet musik. På scenen är Maxida kaxig och tar för sig. Hon är hellre för mycket än för lite. Genom att vara ärlig och transparent med vem hon är hoppas hon kunna inspirera andra att man kan bli vad man vill, oavsett bakgrund.

Aktiviteter och utmaningar

Under kvällen kan du utmana dig själv och dina kompisar på den stora hinderbanan, sumobrottning, gladiatorkamp, mekanisk tjur och Combat Archery. I den senare tävlar lag mot varandra i samma anda som Paintball, men med pilbågar och vadderade pilar i högsta hugg. Aktiviteterna pågår främst innan artisterna går på scen strax före klockan 22. 

Ungdomar deltar i aktiviteter på Schools Out

Öppettid

Vi öppnar portarna till Arena Vänersborg klockan 19.00 och programmet sätter igång direkt. Klockan 01.00 stänger vi arrangemanget.

Åldersgräns

Arrangemanet riktar sig till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Även du som nyligen gått ur gymnasiet är välkommen. Dock kommer du inte in om du slutar 6:an.

Inträde och förköp

Tack vare satsningen Aktiv Sommar erbjöds fritt inträde på arrangemanget 2017 mellan klockan 19.00-20.30. Gäller för entré vid ett tillfälle! Det vill säga att du inte kan gå ut och sen in igen med fri entré.

Därefter kostar inträdet till Schools Out kostar 50 kr i dörren. I samband med det fria inträdet slopar vi möjligheten till förköp.

Mat och dryck

På området finns en kiosk där du kan köpa dricka och godis till Ungdomshusets låga priser. På området finns även möjlighet att köpa lättare mat. Givetvis har vi vegetariska alternativ.

Egen dryck får inte tas in på området!

Entrén

I entrén kontrollerar vi medhavda väskor och jackor. Vi genomför även alkoholkontroll med alkomätare. Vakter och funktionärer i entrén är där för att säkerställa att alla har en underbar kväll och att arrangemanget löper utan problem.

Alkohol, Tobak och droger

Arrangemanget är totalt fritt från alkohol, tobak och droger. Det innebär även att vi inte tillhandahåller något rökruta eller liknande..

Gratis buss hem

Precis utanför entrén avgår två inhyrda buss klockan 01.15

  • Buss nr 1 går mot Frändefors/ Brålanda.
    Fasta hållplatser är skolan i Frändefors och Rasta i Brålanda. Fråga busschauffören om du kan bli avsläppt på hållplatser längs vägen.
  • Buss nr 2 går mot Vargön.
    Bussen passerar Restad Gård på väg till Fyrkanten i Vargön. Fråga busschauffören om du kan bli avsläppt på hållplatser längs vägen.

Bussarna är gratis vid uppvisande av entrébiljett till Schools Out.

Fota/filma

Det är inte tillåtet att ta med professionell systemkamera eller videokamera in på området. Foto med mobiltelefon eller kompaktkamera för privat bruk är ok.

Aktiviteter

Under kvällen arrangerar våra samarbetsföreningar aktiviteter där du kan utmana dig själv eller dina kompisar. Du behöver inte ha oömma kläder för att delta i aktiviteterna. Alla aktiviteter sker på egen risk.

Funktionsnedsättning

Hela området är handikappsanpassat. Ledsagare följer med in utan extra entréavgift.

Sociala medier

Gå med i eventet på Facebook för bästa möjligheten till uppdaterad information om evenemanget.

Ungivbg finns även på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vi taggar arrangemanget med #schoolsoutvbg

Arrangörer

Schools Out arrangeras huvudsakligen av fritidsledare under enheten Ungdom, Vänersborgs Kommun. Detta sker tillsammans med kommunens drogförebyggare, föreningar och en arbetsgrupp bestående av ideellt engagerade ungdomar.

Schools Out Football Cup arrangeras i samverkan med Vänersborgs IF.

Schools Out 2018 arrangeras i samverkan med Studiefrämjandet Norra Älvsborg.

Bli funktionär på Schools Out

Vill du vara en viktig del i gänget som arrangerar Schools Out? Du kommer garanterat få en kul kväll och ett gäng nya kompisar på köpet.

Årets ansökan har gått ut. Välkommen nästa år med din ansökan!

Samarbetspartners

Arrangemanget stöttas av Hemköp Torpa, Quality Hotell Vänersborg, ALAB Fastigheter, Mannes Motor, TriloAppar och Hemmakväll. Stort tack för er hjälp!

Schools Out söker ständigt nya samarbetspartners som vill bidra till en drogfri och trygg skolavslutning för Vänersborgs ungdomar.

Artister tidigare år

Sedan 2005 har mängder av kända och lokala artister stått på scen under Schools Out. Några exempel på dessa är Freddy Kalas, Albin & Mattias, Niello, Looptroop, Labyrint, Mange Makers, Young Squage, Darwin & Backwall, Afasi & Filthy, Svenska Akademien, Lazee, Newkid, Helt Off feat Timbuktu, Mange Schmidt feat Thomas Rusiak & DJ Viet-Naam, Promoe, Shan The Man, Kodjo Akolor, Goran Asaad, Advanced Patrol, Carlito, Sirqus Alfon, Aim For The Sunrise, Walking With Strangers, Affordable Hybrid, Leaders Off, Arg, Punktering Förbjuden och Hannes Karlsholt

Kontakt

Hedvig Särg
Samordnare för Schools Out

E-post
hedvig.sarg@vanersborg.se

Emil Bohjort
Samordnare för Schools Out

Telefon
0521-72 11 52

E-post
emil.bohjort@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM