Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-04-03

Entreprenörskap på riktigt

I slutet av mars visade omkring 130 UF-företag upp sig i Nova Arena i Trollhättan.

På plats var Fyrbodals mest drivna gymnasielever för att sälja sina produkter, men också knyta kontakter för framtiden. Samtidigt tävlade företagen i ett antal tävlingskategorier. Vi på Ungivbg var på plats och kände genast av den härliga stämningen och energin bland de drivna gymnasieleverna.

Ett av företagen som ställde ut på UF-mässan var Wafflix UF, ett företag som drivs av gymnasieelever på Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg. När vi gick fram till montern höll de på att steka våfflor och hälla upp kaffe för full rulle. Gustav, som är med och driver UF företaget, berättade att det är väldigt kul och att det är ett bra säljtillfälle.

Vi pratade också med grundarna bakom UF företaget Ljustång som säljer en produkt som skall förhindra att man bränner sig. De berättade att det är väldigt roligt när det kommer kunder, men att väntan mellan kunderna inte är lika kul. De fyllde i med att de redan sålt slut sitt sortiment.

UF företaget Ljustång

Dagen avslutades med en prisutdelning. Mjölkbudet UF från Fridagymnasiet i Vänersborg tog hem hela fyra 1:a priser i kategorierna Årets UF-företag, Årets tjänst, Hållbart företagende och Årets monter. Stort grattis till er!

Text: Ellinore Börjesson
Foto: Tilda Rydén

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM