Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-06-16

Så får du ut det bästa av Fotbolls EM

Redaktionen på Ungivbg listar sina bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av matcherna.

Nu är fotbolls-EM i full gång, men alla har inte möjligheten att kunna se matcherna hemma.

Bästa tipsen för att se matcherna

Här nedan listar vi våra bästa tips för att kunna se matcherna.

EM byn i Plantaget

Vårt första tips är att dra ihop ett gäng kompisar och åka ner till Plantaget, där Stars and Stripes håller i EM byn som pågår mellan 11 juni och 10 juli. Där kommer det att finnas allt från fotbollsquiz till underhållning från stora artister så som SaRaha, men viktigast av allt en stor skärm för att verkligen kunna njuta av fotbollen.

Tillsammans med en kompis

Tips nummer två är att åka hem till en kompis så kan ni kolla på matchen tillsammans. Köp med en påse chips eller godis och en läsk och dela med till kompisen. Inte bara får ni titta på Sverige men ni får också en underbar stund.

Streamingtjänst

Tredje tipset från oss här på redaktionen är för dig som inte har tillgång till en tv, då borde du skaffa en prenumeration på en av flera streamingsajt där du för ca 100 kr per månad kan streama hela fotbolls EM reklamfritt. De flesta sajter har även en gratis månad eller vecka där man oftast kan säga upp prenumerationen inom provtiden utan att betala något.

Hemmaupplevelsen

Tips nummer fyra är hemmaupplevelsen. För att förgylla hemmaupplevelsen så bra som möjligt kan man till exempel tipsa på matchresultaten inom familjen. Man kan slå vad om något lätt som till exempel choklad eller vem som tar disken. Vi rekommenderar att få med så många personer i familjen som möjligt eftersom det blir mycket roligare då, samt ökar vinstpotten. De som är med och tipsar behöver egentligen inte vara allt för kunniga inom fotboll för att det ska bli en kul grej. En aktivitet för hela familjen!

Följ EM via podcasts

Vårt sista tips under EM är att lyssna på en eller flera podcasts om just detta. Podcasts kan vara fantastiska att lyssna på under tiden man gör något annat, exempelvis cyklar, klipper gräsmattan eller gör något annat smått långtråkigt. En EM-podd kan i dessa lägen vara perfekt.

EM-guidens podcast

För dig som vill ha en lite mer rolig podcast rekommenderar vi EM-guidens podcast. Här pratas det om roliga händelser under de senaste matcherna. Det vi gillar med den här podden är att många av medverkarna inte är fotbollsexperter utan vanliga personer som har ett intresse för fotboll.

Sportbladets EM-podcast

Sportbladets EM podcast är en för dig som vill ha en mer seriös podd och för dig som vill veta lite mer fördjupat om speltaktik och analysering av match resultaten. Denna podcast gillar vi mycket eftersom den ger en större inblick i strategin bakom fotbollen samt en mer detaljerad analys över matcherna.

Podcasts kan man ladda ner direkt i mobilen så att man inte ska behöva använda allt för värdefull data medan man är hemifrån!

Alla podcasts vi har nämnt samt många andra hittar du på en av flera hemsidor online, samt direkt i mobilen via Podcasts funktionen på IOS och via en av flera nedladdningsbara appar på Android market.

Text: Max Hoare och Malte Landgren

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM