Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-06-17

Visst nappar det på Fiskeskolan

Den traditionella Fiskeskolan lockar som vanligt många fiskesugna barn och ungdomar.

Sommarens Fiskeskola vänder sig till barn och unga mellan 10-14 år som vill få chansen att bättra sina kunskaper eller helt enkelt finna nya. Kurserna omfattar 1 vecka uppdelat i 4 perioder över vecka 24 till vecka 27.

- Detta är riktigt goa’ grejer! Vi jobbar för barnens välmående och för att avvänja den stillasittande iPhone hybrisen mot fiske säger Adam Kristoffersson, en av ledarna för fiskeskolan. Han berättar vidare att man inte behöver ha tidigare kunskaper inom fiske, utan att man kan lära sig baskunskaperna under kursens gång.

När vi frågar Alve, 11 år, om han har fångat någon fisk ler han glatt och säger lyckligt - Ja, en mört!. Han berättar att han fick napp flera gånger men att det bara tog sig en gång.

- Precis efter man har fått napp, så skulle man rycka till för då fastnade kroken säger Alve, när vi frågor honom om han har något fisketips att ge. Han berättar att han sedan tidigare har fiskat mycket och att han definitivt kommer fortsätta med att fiska efter veckans slut.

När vi mot slutet av dagen sitter och pratar med Adam blir han plötsligt ropad på. Alve, 11 år, har precis fått napp. När vi precis ska ta en bild brister plötsligt linan och fisken simmar fritt iväg.
- Det är la sånt som händer i fiske, men man får bara fortsätta kämpa säger han. Efter några minuters besvikelse kastas en ny lina ut i vattnet igen i hopp om att denna gång få en riktigt stor en.

Text: Malte Landgren och Max Hoare Foto: Malte Landgren

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM