Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-06-28

Sommardansare i full fart

Under sommaren dyker det upp dansuppvisningar överallt i Vänersborg. Det är sommardansarna som är igång.

Denna gång med några nya begåvade unga dansare. Första dansgruppen håller igång i fyra veckor och därefter kommer det en grupp nya dansare i ytterligare fyra veckor.

De tränar sex timmar varje dag under måndag till fredag. I de timmarna ingår även teknik, yoga, stretch och diskussion om upplägget.

Vi besökte danssalen på Vänerparken där dansarna håller till och ställde några frågor. De förklarade bland annat vad det är som gör dans kul. Det dansarna sa var att det roliga med dans är att man får röra på sig och uttrycka sig genom dansen. Även musiken är en viktig del som gör att det blir roligt. Eftersom det är många olika dansare med i gruppen så testar de flera olika stilar. De dansar modern dans, jazz, street och har också testat på tango.

Men hur vet man då vilken stil man ska välja om man vill börja med dans? Enligt dansarna ska man prova sig fram, testa på så många stilar som möjligt och välja det man trivs bäst med. Om man vill börja dansa tipsar Emma och Josefin, som är två av sommarens dansare, om att följa med en vän som går på dans på exempelvis Musikskolan. Man kan också använda sig till Internet och hitta dansskolor. Ett annat sätt är att dansa hemma eller kolla videos och lära sig genom att se hur andra gör.

- Dans finns ju överallt! utbrister Emma.

Josefin och Emmas vardag kretsar kring dans. Josefin är danslärare på Medborgarskolan och har haft det här jobbet två somrar tidigare. Emma går dansinriktning på gymnasiet och har hört mycket bra saker om sommarjobbet och därför ville hon testa på det. Men det finns också ungdomar som inte dansar lika avancerat utan tycker att det skulle vara kul att lära sig mer om dans som jobbar som sommardansare i år.

De sista veckorna av sommarjobbet ska första gruppen börja uppträda. Deras första uppträdande är måndagen den 27 juni kl 15.00 på Restad gård. Alla sommardansare hälsar dig hjärtligt välkommen!

Text: Elin Granat
Bild: Danspoolen

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM