Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-07-04

Sommarjobb som musiker

Sommarorkestern kallas ett av de mer annorlunda sommarjobben för Vänersborgs ungdomar.

Jobbet går ut på att de musikaliska ungdomarna först övar in några låtar i en vecka, och den veckan spelar de från klockan 9 på morgonen till klockan halv 4 på eftermiddagen. I år har ungdomarna övat in inte mindre än 12 låtar.

De tre andra veckorna uppträder de runt om i Vänersborg. Orkestern har två spelningar per dag . På till exempel ställen som Restad gård, Skogshyddan och Marinan. Den 20 juni hade de sin första spelning. Vi pratade med en tjej som heter Tilda för att få svar på lite frågor.

Tilda spelar piano, gitarr och sjunger. Hon har spelat gitarr i flera år på musikskolan och hennes syskons intresse för musik har smittat av sig på henne. Till hösten ska hon gå på musikestet. Hon har inga större planer än det utan spelar mest för att det är roligt. Hon tycker att musik är kul för att det inte finns några gränser och man kan experimentera och hitta en eller flera musikstilar som passar sig själv. Tilda sökte till det har sommarjobbet för att hon tyckte att det verkade väldigt intressant och kul.

Text av Emma Thuresson

Bild av Elin Granat

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM