Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-07-05

Glasstest av årets nyheter

Nyfiken på årets nya glassar? Sommarredaktionen på ungivbg har testat några av dem.

Alla nyheter fanns inte inne i lager inför testet, men vi testade fyra från GB glass och två från Triumf. Här nedan hittar du våra åsikter. Vi har betygsatt glassarna utifrån smak, utseende och pris. Glassarna kommer stå i bokstavsordning.

Magnum Double Caramel

Pris: 22kr

”Tjockt lager Magnumchoklad följt av ett andra lager kolasås, ytterligare ett lager Magnumchokladsås och avslutningsvis en ljuvlig vaniljglass”. I helhet tycker vi att den har en fin förpackning men att glassen är lite liten för priset. Den är inte något för dig som inte vill ha det så sött då den var söt. Vi hade önskat att karamellen var lite saltare.

Poäng: 7/10

Magnum Double Peanut butter

Pris: 22kr

”Ett tjockt lager Magnumchoklad följt av ett andra lager salt jordnötssås, ännu mer Magnumchokladsås och avslutningsvis en len jordnötsglass”. Vi tyckte att glassen hade en fin förpackning men även denna nyhet bland magnumglassarna var en aning mindre än vad vi hade trott. Själva jordnötsglassen tyckte vi inte var så jättegod men chokladen runt om tyckte vi om. Den här glassen hade en lite salt smak. Den här är för dig som gillar jordnötsmak.

Poäng: 5,5/10

Mövenpick Maple Walnut

Pris: 27kr (dyraste!)

”Gräddglass med smak av lönnsirap och valnöt. Glassen har ett överdrag av vit choklad och valnötter”. Om den här glassen hade gruppen delade åsikter. Den här glassen är lite mer av en efterrättsglass vi kallade den för en ”vuxenglass”. Den har stark smak. Max tyckte att glassen var jättegod och prisvärd. Vi andra tycker inte att den är prisvärd. Den var inte heller så fin och såg inte riktigt ut som på förpackningen.

Poäng: 4,5/10

Max poäng: 8/10

Oreo Sandwich

Pris: 20kr

”Fyllig vaniljglass blandad med Oreobitar och kräm, omsluts av två Oreokex”. Den här glassen är något för alla oreoälskare. Den är även något för dig om du gillar sandwich då den smakar lite som sandwich. Vi var överens om att det var en god och prisvärdglass eftersom man fick mycket för de 20 kronorna man betalar för den. Konsistensen var lite jobbig eftersom den smular mycket och formen gör den svår att äta, tallrik rekommenderas.

Poäng: 6/10

Sunset

Pris: 14kr

”En läskande fruktig isglass. Apelsin-, citron – och jordgubbsjuice i en färgsprakande blandning av sunsetfärger”. Luktar väldigt gott och ser väldigt god ut. Om du är en van isglassätare kommer du känna igen smaken då den smakar som en standard isglass. Det är en perfekt strandglass.

Poäng: 8/10

Twister Bär

Pris: 10kr (billigaste!)

”En snurrig mix av vinbärsisglass och krämig vaniljglass med en kärna av isglass med jordgubbsmak.” Ser riktigt god ut och mycket finare än den orginala twister glassen. Den luktar även gott. Tyvärr är smaken en besvikelse. Den är inte äcklig men den smakar tyvärr inte det som sägs. Den smakar lite svagt av blåbärssylt och vanilj.

Poäng: 4,5/10

Testet gjorde av Emma, Max, Elin och Malte.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM