Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-07-06

Timjan - ungdomens nya kulturhus

Timjan blir en ny mötesplats mitt i Vänersborg med tjuvstart redan i sommar.

Timjan riktar sig till dig mellan 13 och 20 år och kommer att hålla olika evenemang i sommar.

Vad är Kulturhuset Timjan?

Timjan ligger på Edsgatan 18 (gamla CK) och öppnar på riktigt den första september. Men redan i sommar hålls flera evenemang för dig mellan 13 till 20 år.

Timjans vision är egentligen inte att arrangera evenemangen själva utan att bli så kallade kulturcoacher. Med det menar personalen att så länge du har något kulturrelaterad idé, så kan du komma till Timjan och få hjälp att förverkliga den. Men för att komma igång så arrangeras allt från dansbattle, till filmvisning och designtävlingar nu i sommar.

Med plats mitt i stan

Lokalen som ligger på gågatan renoveras just nu för att anpassas till verksamheten. När vi frågar om planer för renoveringen, berättar David Myrvold (som projektleder arbetet) att de planerar att ha en liten scen för att kunna ha uppträdanden. Han berättade också om ett planerat samarbete med biblioteket för att ha en bokhörna. En verkstadshörna ligger också i planerna för Timjan, där du till exempel kan få göra en egen design på tygpåsar! David säger att Timjan hoppas på att bli som ett kompliment till Ungdomshuset, med fokus på skapande och kreativitet.

Evenemang

Sommarens evenemang kommer att vara gratis. Men om det är något i framtiden som är extra kostsamt, kan det bli frågan om en mindre avgift för deltagarna berättar Timjans personal.

Filmkvällar och dansbattle

Filmuppvisning kommer att ske i gränden precis bredvid Timjans lokal (Edsgatan 18) klockan 19:00 varannan onsdag. Första filmkvällen är den 6 juli, och därefter visas film 20 juli, 3 augusti och 17 augusti. På filmkvällarna serveras popcorn och diverse snacks till filmerna. Vid risk för regn flyttar filmvisningen in i Timjanhuset.

Ett episkt dansbattle eller ”breaking battle” anordnas på Timjan den 23 juli klockan 12:00-16:00. Det kommer att vara helt gratis så att vem som helst mellan 13 och 20 år kan delta. Dessutom så kommer ett presentkort på 1000 kr att delas ut till vinnaren!

Samtidigt som dansbattlet arrangers kommer en designtävling att ske i Timjans workshop. Tävlingen går ut på att göra sin egen tolkning av trycket på Timjans tygpåsar. Man kan till exempel göra ett helt eget tryck på baksidan av tygpåsen eller göra sin egen tolkning av deras logotyp på framsidan av påsen. Din påse får du sen ta hem själv. Man kan också rösta på andras designer så kommer en vinnare av 2 biobiljetter att utses senare på året.

Under sommaren bjuds alla Vänersborgare också in för att titta på när Sommardansarna uppträder i Timjanhuset tisdagarna 28 juni och 19 juli 14:00.

Text: Malte Landgren

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM