Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-08-08

Fånga Pokémons i Vänersborg

Ingen har väl missat alla pokémonjägare man kan se överallt i stan, efter att spelet nyligen släpptes i Sverige

Pokémon Go går ut på att man ska ut i riktiga världen och fånga pokémons, träna dem och ta över pokémongym. Spelappen är kopplad till mobilens GPS så man ser sin karaktär på en verklighetsbaserad karta.

Fånga Pokémons

När man hittar en pokémon och ska fånga den, efter att ha klickat in på den, måste man hitta den med sin mobilkamera och kasta pokémonbollar på den. Beroende på vilken pokémon det är varierar det hur svårt det är att fånga dom. Pokébollarna är dock inte oändliga, man börjar med 50 stycken. För att få tag i fler bollar förutom när man går upp i nivå kan man få dem av pokéstops. Ifall du bor i Vänersborg är det ett tips att kolla i stan för där finns det flest pokéstops. Det går även att köpa bollarna med riktiga pengar.

Man kan fånga många pokémons om man är ute och går. Beroende på var någonstans man är så kan man få olika slags pokémons. Om du exempelvis är vid havet är det större chans att du hittar vattenpokémons.

Tankar om spelet

När jag först skaffade appen tyckte jag att gå ut och jaga ihop med kompisar sen även att se andra jägare. Jag blev förvånad att det var så många som var ute och jagade pokémons och att det inte bara var unga personer. Jag rekommenderar er att prova att jaga pokémons och se om ni tycker det är roligt. Jag fick många nostalgikänslor från när jag var yngre och spelade pokémonspel på gameboy. Men tänk på att hålla koll på din omgivning så du slipper olyckor.

Spelet finns tillgängligt för dig som har en smartmobil med operativsystemet iOS eller android.

Bild och text: Vincent Isetorp

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM