Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Publicerad 2016-08-10

Sommarjobbade med teater

Ett av kommunens alla sommarjobb gick ut på att spela teater för barn mitt i Vänersborg.

Pedagogik blandades med underhållning och musik i kulturarbetarnas årliga sommarteater. I år hölls två föreställningar dagligen, måndag till fredag mitt i Vänersborgs centrum.

Himlen var svart, regnet hänger i luften och klockan skulle snart slå 11. Bakom det svarta skynket stod sex spända ungdomar iklädda tyllkjolar, björndräkter och militäruniformer redo att kliva ut på scenen och trollbinda ett tjugotal barn med skådespel, dans och musik.

Sommarteater för alla

Teatern var anpassad för barn i femårsåldern, men öppen för alla nyfikna och dessutom helt gratis. Målet har varit att sprida glädje och fungera som en aktivitet för barn som får det långtråkigt på sommarlovet.

När vi frågade skådespelarna själva vilka dom anser borde se föreställningen hojtade Saga Jacobsson till. ”Alla, alla ska komma!” Resten av gruppen instämde glatt.

Teatern höll hus i Plantaget fram till mitten av sommaren. De tillfällen vädret svek, flyttades föreställningen till Timjan-huset, det vill säga gamla CK:s.

Vi på redaktionen tyckte att sommarjobbarna gjorde ett fantastiskt jobb och hoppas att många tog chansen att njuta av föreställningen.

På bilden ser vi (från vänster till höger) Torbjörn Livén, Leyla Mahad, Lisa Wenerklang, Saga Jacobsson, Kristina Ohlwein, Lovisa Milde.

Text: Linnea Andersson och Maja Nielsen

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

E-post myndigheten:
kommun@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM